El darrer dia del Café de la Granota

de Jesús Moncada

Adaptació del contes d’El cafè de la Granota de Jesús Moncada

Sinopsi

Mequinensa 1971. Pràcticament ja no queda cap casa en peus al poble. Falten pocs dies perquè les aigües del pantà inundin els carrers. L’Adelaida i el Fernando, propietaris del cafè de la Granota, es disposen a entrar per darrera vegada al seu establiment per recollir els seus efectes personals abans que tot el poble de Mequinensa desaparegui sota les aigües del pantà. Això provoca un aldarull entre les forces de l’ordre i l’Adelaida, que està molt encesa. Un cop a dins, comencen a rememorar a través de records, fotografies, anècdotes, objectes… diferents situacions i personatges que al llarg del temps han passat pel Cafè de la Granota. Poc després, hauran d’abandonar per sempre el seu cafè, que serà enrunat per les màquines i colgat sota les aigües. Amb aquesta comèdia, inspirada en els contes d’El cafè de la Granota de Jesús Moncada, reviurem el darrer dia de totes i cada una de les famílies que varen deixar l’antic poble de Mequinensa per començar una nova vida, amb l’humor, la ironia i la sornegueria tan pròpies de Moncada. Un paisatge mític, ple d’humanitat i de riquesa.

El nostre viatge…

Quan l’any 2012 vam decidir portar a terme un espectacle sobre els contes d’El cafè de la Granota de Jesús Moncada, poc ens pensàvem que aquest projecte ens duria tan lluny: més de 20.000 alumnes de batxillerat de tot Catalunya i de la Franja de Ponent van poder gaudir del nostre espectacle. Després de l’èxit obtingut a la fira del llibre ebrenc de Móra d’Ebre LITTERARUM 2015, com ESPECTACLE REVELACIÓ, vam fer el salt al públic adult presentant El darrer dia del cafè de la Granota per a tots els teatres dels territoris de Catalunya, València, Aragó, Mallorca i Europa

Però el més enriquidor de tot ha estat el procés de creació de l’espectacle, un viatge en què hem conegut la nostra Ítaca particular: Mequinensa i els mequinensans, sempre oberts a ajudar-te i a parlar del seu déu, Jesús Moncada, i de l’antiga Vila, avui engolida pel pantà. Ens van obrir els seus cors i ens van explicar les seves històries personals -humanes i úniques- unes històries que ara formen part del nostre espectacle i de les nostres vides.

Gràcies Rosa Maria Moncada per compartir els teus records amb nosaltres. Gràcies Hèctor Moret per assessorar-nos amb la parla mequinensana. Gràcies Ajuntament de Mequinensa per la vostra meravellosa col·laboració i finalment, gràcies Jesús Moncada per ser tan bon escriptor i elevar en la teva extraordinària literatura el teu poble i la seva gent. Ens dol no haver-te conegut, però ens reconforta el so de les teves paraules.

Fitxa Artística

DIRECCIÓ
Xisco Segura

DRAMATÚRGIA
M. Àngels Largo
Armand Villén

REPARTIMENT
M. Àngels Largo: Adelaida / Berta Aixendri
Armand Villén: Fernando

VESTUARI
Cia. Mea Culpa

ESPAI ESCÈNIC
Xisco Segura

ASSESSORAMENT LINGÜÍSTIC
Hèctor Moret i Coso

VEUS EN OFF
Enriqueta Moncada, Pepita Godia, Paquita Sancho, Pepe Nicolau, Eduardo Sanjuan i Joan Manuel Arbiol.

AGRAÏMENTS
Rosa Maria Moncada, Gemma Nadal, Ajuntament de Mequinensa i als habitants de l’antiga Vila: Paquito Copons, Paquita Sancho, Tere Borbón, Eduardo Sanjuan, Antonio Algueró i l’Araceli Godia entre d’altres. Gràcies per haver compartit els vostres records amb nosaltres.

Crítiques

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies