Qui som?

Cia Mea Culpa

La companyia de teatre Mea Culpa està especialitzada a crear espectacles a partir de les lectures prescriptives de batxillerat amb l’objectiu d’apropar la literatura als joves, apostant per la qualitat com a segell distintiu.

La companyia neix l’any 2011 quan un grup d’amics i amigues, graduats a l’Institut del Teatre de Barcelona, s’ajunten i decideixen crear una companyia per donar resposta a les necessitats del món acadèmic generant espectacles de lectures prescriptives.

Mea Culpa vol fer un teatre compromès i rigorós, tenint molta cura que les dramatúrgies i posades en escena no s’allunyin de la idea nuclear de les obres que versionem i que no perdin la seva essència. L’ús del llenguatge audiovisual en els darrers muntatges, ha estat una forma fantàstica de connectar i apropar el teatre als adolescents, utilitzant un llenguatge que els resulta proper i artísticament estimulant.

L’aventura que va començar com una companyia de teatre escolar ens ha portat molt més enllà del que esperàvem. El nostre rigor, passió i dedicació per adaptar els grans clàssics ha fet que actualment disposem de tres tipus de públic:

  • Gira escolar: un dels nostres objectius és apropar les lectures obligatòries de 2n de batxillerat als adolescents fent matinals per tot Catalunya.
  • Gira tots els públics: els nostres espectacles han estat programats per tot el territori català, i altres autonomies de l’estat espanyol.
  • Gira internacional: gràcies al suport institucional de l’institut Ramon Llull, i la col·laboració de les universitats europees on s’estudia la llengua catalana, hem actuat a diferents ciutats d’Europa amb la nostra llengua com Budapest, Poznan i Brno.

Les nostres obres s’han pogut veure a diferents festivals teatrals com: Litterarum de Móra d’Ebre, la Fira Mediterrània de Manresa, Festival de Poesia de Sant Cugat, la Fira de Teatre de Manacor, la Mostra d’Igualada, Festival EVA, en Veu Alta i ha format part de la Xarxa Alcover.

Mea Culpa crea i produeix els seus propis espectacles i actualment està formada per Maria Àngels Largo i Xisco Segura.

M. Angels Largo i Xisco Segura

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies